Splošni pogoji

Splošni pogoji

SPLOŠNI POGOJI

Vsebina spletnih trgovine Rebel.si (v nadaljevanju: www.rebel.si) je last podjetja REBEL  d.o.o., Staneta Rozmana 16, 9000

Murska Sobota, Slovenija (v nadaljevanju: REBEL d.o.o.).
Splošni pogoji spletne trgovine Rebel.si v lasti podjetja Rebel d.o.o.,so sestavljeni v skladu  z Uredbo (EU) 2016/679

Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (v nadaljnjem besedilu: Splošna uredba o varstvu podatkov) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). Rebel d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe splošnih pogojev na spletnih straneh rebel.si kadarkoli in brez predhodnega obvestila.
Vse spremembe splošnih pogojev so za uporabnike zavezujoče.

Podatki o podjetju:

Naziv podjetja: Rebel, podjetje za proizvodnjo, trgovino in storitve ter uvoz in izvoz, Murska Sobota d.o.o.

Skrajšan naziv podjetja: Rebel d.o.o.

Sedež podjetja: Staneta Rozmana 16, 9000 Murska Sobota

Dejavnost: 46.190 ( posredništvo, nespecializirano )

Pravnoorganizacijska oblika: družba z omejeno odgovornostjo

Vpis v sodni register: okrožno sodišče v Murski Soboti, SRG2006/00283

Matična številka: 5625505000

ID: SI53274067 zavezanec za DDV: DA

Transakcijski račun: Nova Ljubljanska banka d.d., Ljubljana SI56 0234 0025 3873 924    

Osnovni kapital: 41.729,00 EUR

Podjetje REBEL d.o.o je član Trgovinske zbornice Slovenije.

Zastopnik družbe: Zdenka Benko, Borut Benko

Telefon: 02 535 1930
Fax: 02 535 1958

E- pošta: eshop@rebel.si

Spletni naslov: www.rebel.si

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila).

OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Rebel d.o.o. ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice pri uporabi spletnih strani Rebel.si in vanje vključenih vsebin. Rebel d.o.o. si pridržuje pravico, kadarkoli spreminjati vsebino spletnih strani brez predhodnega obvestila in ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice teh sprememb. Rebel d.o.o. si prizadeva  predstaviti kar najbolj točne in ažurne informacije, toda morebitnih napak na straneh Rebel.si glede cen, dobavnih rokov, opisov izdelkov itd. ne izključuje in zanje ne prevzema nobene odškodninske ali druge odgovornosti.

Fotografije artiklov so simbolične in morda ne predstavljajo dejanskega stanja (barve, materiali idr.)

Rebel d.o.o se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njenih spletnih straneh.

PRAVNO OBVESTILO

Obiskovalci lahko vsebine spletnih strani Rebel.si uporabljajo izključno v osebne in nekomercialne namene. Vsebine so zaščitene z Zakonom o avtorskih pravicah. Kakršnakoli druga uporaba, kopiranje, objava in distribucija spletnih vsebin ali njihovih posameznih delov je brez pisnega dovoljenja Rebel d.o.o. prepovedana.


IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV
Podjetje REBEL d.o.o. v skladu s tretjim odstavkom 32. člena Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov obvešča, da nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov ne priznava kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.


PRITOŽBE IN SPORI

Rebel d.o.o. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Rebel d.o.o. se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.
Pritožba se odda prek e-poštnega naslova eshop@rebel.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Rebel d.o.o. bo v petih delovnih dneh potrdila, da je prejela pritožbo, sporočila kupcu, kako dolgo jo bo obravnavala in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Rebel d.o.o. se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Rebel d.o.o. prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.

REGISTRACIJA IN VRSTRE UPORABNIKOV

V spletni trgovini Rebel.si se lahko prijavite kot registriran uporabnik. Vsebine spletne trgovine so dostopne tudi anonimnim neregistriranim uporabnikom (gostom). Registrirani uporabniki v postopku registracije posredujejo zahtevane podatke. Vsak registriran uporabnik dobi svoje uporabniško ime in geslo, ki je tajno. Če želi uporabnik kadarkoli svoj naslov elektronske pošte ali geslo zamenjati
z drugim, lahko to stori v svojem uporabniškem profilu. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo s svojim uporabniškim imenom in z geslom upravljal izključno sam oz. od njega pooblaščena oseba. Vsak uporabnik samostojno odgovarja za vsebine, ki jih vpiše na straneh Rebel.si. Končni kupec v spletni trgovini Rebel.si je izključno tisti registrirani uporabnik oz. neregistrirani uporabnik (gost),  ki kupuje blago za osebne namene ali nepridobitno dejavnost. Na spletnih straneh Rebel.si je kupec izključno samo fizična oseba.

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Rebel d.o.o. se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovila naslednje informacije:
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko),
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
e) pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
g) način plačila in dostave,
h) časovno veljavnost ponudbe,
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

KOMUNIKACIJA

Rebel d.o.o. bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1. Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:
- jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
- pošiljatelj bo jasno razviden,
- različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne.

Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih:

- jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
- željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo Rebel d.o.o. izrecno spoštovala.

POSTOPEK NAROČILA OZ. NAKUPA

Postopek nakupa

I. Izbira izdelka: Na spletni strani www.rebel.si izberite izdelke in kliknite na povezavo ''Dodaj v košarico''. Sistem te obvesti, zgoraj v črnem polju, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico.
Če želite zaključiti nakup, kliknite ikono zgoraj v desnem kotu "košarica" ali desno ikona nakupovalne vrečke, poleg katere vidite, koliko artiklov ste dali že v košarico in sistem vas pripelje v nakupovalno košarico.

II. Odstranitev  izdelka iz nakupovalne košarice: Na spletni strani www.rebel.si se v zgornjem desnem kotu nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se (po kliku na ikono) uporabniku prikažejo izdelki, ki so jih med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Če želi uporabnik odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora klikniti na ikono koša in vas sistem vpraša "ali ste prepričani, da želite odstraniti izdelek" in kliknete v redu.
Če želi uporabnik dodati določen izdelek v košarico, klikniti na eno izmed povezav " Ženske   Moški  Deklice  Dečki".

Sklikom na omenjeno povezavo se vrne nazaj spletno trgovino.

III. Nakupovalna košarica:
Najprej so vam prikazani artikli, ki ste jih izbrali. Pod artikli je polje za vnos in unovčenje kupon kode ali elektronskega bona. Ko kodo ali bon vnesete, kliknete potrdi in vam sistem obračuna vaše ugodnosti.
 Po pregledu artiklov kliknete na spodnjo povezavo "Na blagajno".
     
     Ko kliknete ikono "Na blagajno" sledijo naslednji koraki:


  1. MOŽNOST NAKUPA
  Sistem ponudi možnost nakupa ali kot registriran uporabnik ali kot gost. V kolikor se prijavite kot registriran uporabnik, vnesete vaše       uporabniško ime in geslo in se vam podatki pred izpolnijo.


  2. PODATKI O KUPCU če boste kupovali kot gost, morate izpolniti vsa polja, ki so označena z zvezdico, če boste kupovali kot registrirani  uporabnik se vam podatki že sami izpolnijo.


  3. PODATKI O DOSTAVI Izpolnite vse okvirčke ali kliknete okvirček "naslov za dostavo je enak naslovu računa in se vam podatki predizpolnijo. Sledi način dostave, kliknete v krogec pred pošta Slovenije in kliknete na ikono "naprej".


  4. NAČIN PLAČILA izbirate lahko med tremi  način plačila: po povzetju, po predračunu ali preko paypal-a.
  5. POVZETEK NAROČILA IN POTRDITEV Prikazani so izdelki, ki ste jih je med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Skupna vrednost artiklov, popusti, strošek poštnine in skupni strošek za plačilo  so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo. Imate tudi polje v katerem zapišete, če nam želite še kaj sporočiti.

Odkljukate ali želite imeti kartico zvestobe Rebel, ter še klik, da se  strinjate s pogoji.

IV. Zaključek naročila: Uporabnik lahko pregleda posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb 'Oddaj naročilo''. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše tekst  ''Vaše naročilo je bilo uspešno oddano. O statusu naročila vas bomo sproti obveščali na vaš elektronski naslov. V kolikor ste nakup opravili kot registrirani kupec spletne trgovine Rebel, pa lahko status vašega naročila spremljate tudi v profilu. Hvala za opravljen nakup, se priporočamo!

POSTOPEK OBVEŠČANJA O NAKUPU

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto in vsi podatki iz naročila. Članu Rebel.si  so na spletni strani Rebel d.o.o. vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.
Rebel d.o.o. lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.
 
PRAVICA DO ODSTOPA OD POGODBE

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik (po 43.č členu ZVPot) pravico, da v 14 dneh podjetju na elektronski naslov (eshop@rebel.si) nedvomno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.
Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: Rebel d.o.o., Staneta Rozmana 16, 9000 Murska Sobota. Po prejemu blaga podjetje potrošniku skladno z zakonom nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh od sporočila o odstopu od naročila vrne vsa opravljena plačila z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če potrošnik izrecno zahteva uporabo drugega plačilnega sredstva.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga. Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.
Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz. koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon.

SPLETNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV:
Spletna povezava na evropsko platformo za spletno reševanje potrošniških sporov je dostopna na povezavi:
https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL


ODGOVORNOST ZA STVARNE NAPAKE

Stvarna napaka je kadar:

- izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet,
- izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana,
- izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane,
- je prodajalec izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost izdelka se preverja z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem izdelku. Rok za ugotovitev stvarnih napak je 2 leti od nakupa blaga. Potrošnik mora obvestiti prodajalca o stvarni napaki v roku dveh mesecev od odkritja napake in prodajalcu  omogočiti, da si  blago z napako ogleda.

Stvarno napako lahko uveljavi kupec, ki nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla. Obrazec za prijavo stvarne napake se nahaja TUKAJ.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV
Ponudnik se obvezuje, da bo vse osebne podatke /obiskovalcev/uporabnikov/kupcev ter podatke o nakupnih navadah kupcev  uporabljal in hranil v skladu  z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES.

Ponudnik spoštuje zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine, zato bo storil vse potrebno, da jih zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami
 
 
Kakšne podatke zbiramo?
Ponudnik neposredno zbira informacije, ki jih kupci navedejo ob naročilu: ime, priimek, rojstni datum, naslov, kraj bivanja in pripadajočo poštno številko, naslov elektronske pošte, kontaktno telefonsko številko. V primeru registriranega uporabnika pa še geslo v šifrirani obliki, firmo oz. naziv pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba), davčno številko pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba), državo bivanja, druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini, ter ostale podatke, ki jih uporabnik prostovoljno doda naknadno v svojem profilu. Podjetje Rebel d.o.o. ne odgovarja za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik. Za zagotavljanje varnosti in dokazljivosti se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Posameznemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Ponudnik lahko na uporabnikov računalnik shrani tudi druge piškotke, kot so identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku) in piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletne strani). Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca 2 leti, potem postanejo neaktivni. Preverite seznam uporabljenih piškotkov tukaj.
 
Ponudnik teh informacij ne razkriva tretjim osebam oz. jih bo razkril tretjim osebam zgolj ob izpolnjenih pogojih iz  Splošne uredbe o varstvu podatkov. Z izjemo obvestil, ki so povezana z naročilom, ponudnik ne kontaktira svojih kupcev, razen v primeru izrecnega strinjanja s strani kupca.
 
Način in namen obdelave osebnih podatkov:
Z uporabo spletnega mesta rebel.si se uporabnik strinja z vsakokratno veljavnimi pravili in splošnimi pogoji, objavljenimi na tem spletnem mestu. Na tem mestu lahko uporabnik redno spremlja morebitne spremembe splošnih pogojev in pravil ter posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov.
 
Rebel d.o.o. kot upravljalec podatkov lahko te v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz.

Podatkov o uporabnikih podjetje Rebel d.o.o.  v nobenem primeru ne bo predala nepooblaščenim osebam.
 
Ponudnik ima, skladno z Splošno uredbo o varstvu podatkov, varovanje osebnih podatkov urejeno s Pravilnikom o varovanju osebnih podatkov.  Vse pri Ponudniku redno ali honorarno zaposlene osebe, ki imajo dostop do osebnih in drugih podatkov uporabnikov, so seznanjene z določili Pravilnika o varovanju osebnih podatkov in z dolžnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov in so dolžne upoštevati ta določila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov spletne trgovine. Dolžnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja s Ponudnikom.
 
Registrirani uporabniki lahko kadarkoli prenehajo uporabljati spletno trgovino in lahko prekličejo svojo registracijo. To storijo tako, da s pisno izjavo Ponudniku sporočijo preklic registracije. Pred podajo izjave o preklicu registracije mora uporabnik Ponudniku poravnati vse še neporavnane obveznosti iz naslova opravljenih nakupov v spletni trgovini. Ponudnik bo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine v okviru te politike zasebnosti varoval tudi v primeru preklica registracije.
 
Pravica do obveščanja:
Imate pravico do ne plačljivih informacij o vaših osebnih podatkih, s katerimi razpolagamo, kot tudi pravico do izbrisa teh podatkov. Če imate vprašanja glede izbrisa, predelave ali uporabe vaših podatkov, se obrnite na: eshop@rebel.si ali nam pošljite zahtevek po pošti.
 
Uporabniki se lahko prijavijo na e-novice, s katerimi jih ponudnik do preklica obvešča o novostih v ponudbi na spletu in ostalih prodajnih mestih, o marketinških aktivnostih in drugih promocijah. S prijavo na e-novice se uporabnik vpiše v seznam prejemnikov e-novic, ki je istočasno tudi baza prejemnikov ugodnosti, ki jih Ponudnik nudi svojim uporabnikom (popusti za zvestobo, mesečna nagradna igra …). Za prijavo na e-novice Rebel d.o.o. zbira sledeče podatke preko vnosnega obrazca na spletni strani rebel.si in Facebook strani rebel spletna trgovina za mobitele: e-naslov, IP, v primeru, da se uporabnik prijavi kot registrirani član, pa tudi ime in priimek, naslov, telefon in rojstni datum.
 
Obvestila o stanju naročila: pridržujemo si pravico, da vas na vpisano tel. številko preko sms sporočila obvestimo, ko je vaše naročilo odpremljeno in če artikli niso bili prevzeti od 3 do 5 dni. Če artikli niso bili prevzeti več kot 5 dni, si pridržujemo pravico klica na posredovano telefonsko številko, kot opomnik za prevzem artiklov.
 
Po izpolnjenem obrazcu na spletni strani rebel.si z elektronskim naslovom, uporabnik na navedeni naslov prejme potrditveno sporočilo – s potrditvijo tega je do preklica prijavljen na e-novice Ponudnika (t. i. opt-in odobritev). Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb Odjava v e-novicah zahteva, da upravljalec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namene neposrednega trženja. Uporabnik lahko zahteva tudi prenos podatkov ali seznanitev z njimi. Upravljalec Rebel d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov.
  
Registracija uporabnika:
V spletni trgovini rebel.si se lahko posameznik prijavi kot registrirani uporabnik. Vsebine spletne trgovine so dostopne tudi anonimnim neregistriranim uporabnikom (gostom). Registrirani uporabniki v postopku registracije posredujejo zahtevane podatke. Vsak registriran uporabnik dobi svoje uporabniško ime in geslo, ki je tajno. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo s svojim uporabniškim imenom in z geslom upravljal izključno sam oz. od njega pooblaščena oseba. Vsak uporabnik samostojno odgovarja za vsebine, ki jih vpiše na strani www.rebel.si.
 
V primeru, da se uporabnik registrira, bo podjetje Rebel d.o.o. vpisane podatke do preklica uporabljalo za obdelavo uporabnikovega naročila, pripravo še bolj relevantnih ponudb in za marketinške analize, ki bodo pomagale izboljšati prodajni proces. Podatki bodo lahko uporabljeni tudi za ponovno trženje. Uporabniku registracija olajša spremljanje preteklih nakupov in skrajša nakupni postopek. Podjetje Rebel d.o.o. podatke hrani do preklica ali odjave skladno z zakonodajo. Uporabnik se lahko kadarkoli pisno odjavi z mailom, poslanim na eshop@rebel.si, ali s klikom na gumb Izbris računa. V primeru, da uporabnik želi izbrisati uporabniški račun, mora e-sporočilo vsebovati naslednje podatke:
  - naslov sporočila naj bo »Izbris uporabniškega računa;
  - v vsebini naročila mora biti navedeno: ime in priimek uporabnika, naslov in elektronski naslov, s katerim se je uporabnik registriral;
  - sporočilo mora biti poslano z elektronskega naslova, s katerim je uporabnik prijavljen kor registrirani član.
  
Nakupovanje kot gost:
V primeru, da uporabnik naročilo izvede kot gost, bo podjetje Rebel d.o.o. vpisane podatke uporabilo za obdelavo oddanega naročila.
 
Podjetje Rebel d.o.o. kot davčni zavezanec mora v skladu s 86. členom ZDDV zagotoviti hrambo računov, ki se nanašajo na dobave blaga ali storitev na ozemlju Slovenije najmanj 10 let po poteku leta, na katero se računi nanašajo – s tem pa se hranijo tudi podatki, ki so na računu. Kontaktni obrazci in posredovanje e-sporočil Uporabnik lahko specifična vprašanja  na podjetje Rebel d.o.o. posreduje tudi preko kontaktnih obrazcev ali e-naslovov, objavljenih na spletnem mestu, in s tem upravljalcu zaupa navedene podatke. Ti bodo uporabljeni za rešitev uporabnikovega vprašanja. E-naslovi, navedeni na spletni strani, niso osebni, pač pa poslovni e-naslovi. Torej niso vezani na eno fizično osebo, pač pa podatke, posredovane na ta način, lahko obdelujejo različne osebe – z namenom hitre in učinkovite rešitve uporabnikovega vprašanja.

S pošiljanjem e-sporočila preko spletnega obrazca ali na naslove, navedene na tem spletnem mestu, se uporabnik strinja s splošnimi pogoji uporabe spletnega mesta rebel.si
 
 
Varstvo otrok
Oglasna sporočila bodo jasno razvidna (upoštevajoč starost) in jasno ločena od iger in tekmovanj. Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkoriščala zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti. Ponudnik ne sme sprejemati naročil od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi za to imel izrecnega dovoljenja njegovih staršev ali skrbnikov.
 
Ponudnik brez izrecnega dovoljenja njihovih staršev ali skrbnikov ne sme sprejemati kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke. Prav tako ponudnik tretji osebi ne sme izdajati podatkov, sprejetih od otrok, izjema so starši oziroma skrbniki. Ponudnik ne sme ponujati prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljiva za otroke.
 
 
Pravica, da od podjetja Rebel d.o.o. kot upravljalca osebnih podatkov kadarkoli zahteva:
Dostop do osebnih podatkov in naslednje informacije:
 - namene obdelave,
 - vrste osebnih podatkov,
 -uporabnike ali kategorije uporabnika, ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki, zlasti uporabnike v tretjih državah ali mednarodnih organizacijah

- kadar je mogoče, predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov ali, če to ni mogoče, merila, ki se uporabijo za določitev tega obdobja,
 - obstoj pravice, da se od upravljavca zahteva popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev obdelave osebnih

podatkov v zvezi s posameznikom, na katerega se nanašajo osebni podatki, ali obstoj pravice do ugovora taki obdelavi

- pravico do vložitve pritožbe pri nadzornem organu
- kadar osebni podatki niso zbrani pri posamezniku, na katerega se ti nanašajo, vse razpoložljive informacije v zvezi z njihovim virom
Eno (brezplačno) kopijo osebnih podatkov v obliki, ki jo določimo sami (če je zahteva podana z elektronskim sredstvom za

komunikacijo in ne zahtevam drugače, se kopija zagotovi v elektronski obliki). Za dodatne kopije, ki jih zahtevamo, lahko upravljalec zaračuna razumno pristojbino ob upoštevanju stroškov. 

Popravek netočnih osebnih podatkov.
-    Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico doseči, da upravljavec brez nepotrebnega odlašanja
popravi netočne osebne podatke v zvezi z njim. Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima ob upoštevanju

namenov obdelave, pravico do dopolnitve nepopolnih osebnih podatkov, vključno s predložitvijo dopolnilne izjave

Pravica do omejitve obdelave:
 - Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico doseči, da upravljavec omeji obdelavo, kadar velja en od naslednjih primerov:
(a) posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, oporeka točnosti podatkov, in sicer za obdobje, ki upravljavcu omogoča preveriti točnost osebnih podatkov;
(b) je obdelava nezakonita in posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, nasprotuje izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahteva omejitev njihove uporabe;
(c) upravljavec osebnih podatkov ne potrebuje več za namene obdelave, temveč jih posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, potrebuje za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov; (d) je posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, vložil ugovor v zvezi z obdelavo v skladu s členom 21(1), dokler se ne preveri, ali zakoniti razlogi upravljavca prevladajo nad razlogi posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki.


Izbris vseh osebnih podatkov (pravica do pozabe), če so izpolnjene predpostavke iz 17. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov, predvsem pa v primeru, kadar prekličemo to privolitev za obdelavo osebnih podatkov.


Izpis osebnih podatkov v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, s pravico, da te podatke posredujemo drugemu upravljalcu, ne da bi me prvotni upravljalec pri tem oviral.


Prenehanje uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, vključno z oblikovanjem profilov.
Za nas ne velja odločitev, ki temelji zgolj na avtomatizirani obdelavi, vključno z oblikovanjem profilov, ki ima pravne učinke v zvezi z mano ali na podoben način name znatno vpliva, če so izpolnjene predpostavke iz člena 22 Splošne uredbe o varstvu podatkov.
Pravica, da zoper upravljalca vložimo pritožbo pri informacijskem pooblaščencu, če menim, da obdelava mojih osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu podatkov.

Postopek uveljavljanja pravic:
Seznanjen sem, da lahko vse zgoraj navedene zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovim v pisni obliki na upravljalca, in sicer na elektronski naslov rebel.si
Seznanjen sem, da lahko upravljalec za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki od mene zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da me ne more zanesljivo identificirati.
Seznanjen sem, da mora upravljalec na mojo zahtevo, s katero uveljavljam svoje pravice v zvezi z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.

Zagotavljanje varnosti podatkov
Podatki, ki jih uporabnik posreduje preko obrazcev na straneh rebel.si ali kako drugače (preko e-maila, telefona idr.), so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno zakonodajo. Osebne podatke bo Rebel d.o.o. varovala ter preprečevala njihovo zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje. Dostop do osebnih podatkov imajo zgolj s strani www.rebel.si  pooblaščene osebe (zaposleni, pogodbeni partnerji) z uporabniškim imenom in geslom. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.
Rebel d.o.o. za prenose vseh osebnih podatkov uporabnika uporablja tehnologijo SSL, ki skrbi za kodiranje vseh informacij, poslanih z naročili. Podatki o plačilni kartici, ki jih uporabnik vnese v primeru takšnega načina plačila, se v kodirani obliki prenesejo iz uporabnikovega računalnika neposredno na strežnik ponudnika, ki zagotavlja kartična plačila Braintree PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A., L-1150 Luxemburg. Vsi vpisani podatki so kriptirani in nam niso dostopni.
 
Vsi osebni in drugi podatki, ki jih bo uporabnik posredoval ob prijavi v spletno trgovino, kot tudi ob naročilu nakupa izdelkov, vključno z vsebino naročil, bodo varovani v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Trgovec teh podatkov ne bo uporabil v namen, ki bi kakorkoli škodoval uporabniku ali drugi vpleteni osebi. Trgovec podatkov  uporabnikov ne bo uporabil za pošiljanje promocijske e-pošte ali drugega nezaželenega promocijskega materiala, razen za pošiljanje tistih promocijskih obvestil, na katere se bo uporabnik naročil oz. s katerimi bo soglašal. Trgovec lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Zaupnost osebnih in drugih podatkov uporabnikov ne bo kršena v nobeni obliki.
 
Trgovec bo osebne podatke uporabnikov vodil v zbirki osebnih podatkov samo toliko časa, kot je nujno potrebno, da se doseže namen, za katerega se osebni podatki zbirajo in vodijo.
Posredovanje podatkov pooblaščenim partnerjem
Podatki, ki jih uporabnik zaupa upravljalcu, so zaupni. Rebel d.o.o. jih ne posreduje nepooblaščenim tretjim osebam.

Osebne podatke pa lahko posreduje zaupanja vrednim partnerjem ali po zakonski dolžnosti, skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov.
Podatki so lahko posredovani:
družbam za obdelavo podatkov in informacijske storitve, ki zagotavljajo nemoteno delovanje spletnega mesta in njegove izboljšave (gostovanje na strežniku, e-mail marketing …)

marketinškim agencijam za namen ponovnega trženja (v kriptirani obliki) podjetjem, ki zagotavljajo nemoten proces nakupa (Paypal, dostavne službe ipd.) vendar le v meri, ki je nujna za uspešno izvedbo naročila; pooblaščenim ustanovam, če tako zahteva zakon (sodišče ipd.).
Dostavni službi bo Trgovec zaupal le potrebne podatke za dostavo v spletni trgovini kupljenih izdelkov (podatki o prejemniku in naslov za dostavo). Prek elektronske pošte bo Trgovec stopil v stik z uporabnikom, če bo to potrebno za izvedbo nakupa v spletni trgovini, prek kontaktne telefonske številke pa le, če bo v postopku registracije oz. nakupa v spletni trgovini prišlo do težav.
 
Vsi partnerji, ki imajo dostop do osebnih podatkov, so zavezani skrbnemu ravnanju z njimi skladno z evropsko zakonodajo.
 Povezava z družabnimi omrežji

S klikom na ikono posameznega družbenega omrežja (Facebook, Instagram,…), ki se nahaja na spletni strani rebel.si, lahko uporabnik preprosto dostopa do profilov podjetja Rebel d.o.o. na družbenih omrežjih in objav drugih profilov na družbenih omrežjih z vsebino, vezano na Rebel d.o.o. Klik na te gumbe-ikone družbenemu omrežju omogoča, da uporabniku hitro ponudi relevantne informacije, glede na uporabnikovo spletno aktivnost. 

Privolitev:
Z uporabo spletnega mesta rebel.si se uporabnik strinja s splošnimi pogoji uporabe, objavljenimi na tem spletnem mestu. Na tem mestu lahko uporabnik redno spremlja morebitne spremembe splošnih pogojev ter posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov.
Upravljalec osebnih podatkov je: Rebel d.o.o.,Staneta Rozmana 16 Murska Sobota,Slovenija, SI53274067. Uporabnik lahko kadarkoli zaprosi za seznanitev z osebnimi podatki, ki jih upravljalec obdeluje, za njihovo omejitev, izbris, popravek ali prenos podatkov. Kakršna koli vprašanja v povezavi z varovanjem osebnih podatkov na spletnem mestu rebel.si  pa lahko naslovi tudi na elektronski naslov eshop@rebel.si.

Rebel.si uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter  plačil.

PONUDBA ARTIKLOV IN CENE

Vse cene so v evrih (EUR) in so vezane na državo. Za kupce iz držav Evropske unije cene vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Cena v spletni trgovini Rebel.si je enakta tako za registrirane člane kot za goste spletne trgovine.
Za kupce iz držav, ki niso članice Evropske unije, se davek na dodano vrednost (DDV) ne obračuna, so pa ti kupci dolžni poravnati vse stroške, povezane z uvoznim carinjenjem blaga, vključno z vsemi uvoznimi dajatvami, skladno z veljavno zakonodajo države uvoza, o čemer so izrecno opozorjeni pri nakupu.
Pri vsakem nakupu v spletni trgovini Rebel.si se obračuna spletni popust (-7%), v kolikor ste lastnik Rebel kartice, pa vam namesto spletnega, obračunamo popust (-8%), ki vam pripada kot imetniku kartice Rebel. Kot lastnik kartice Rebel, lahko popust (-8%) uveljavljate tudi pri artiklih, pri katerih popust ni večji od -30%. V kolikor ste lastnik kartice Lyoness lahko uveljavljate tudi to kartico v naši spletni trgovini in sicer:
-5% osebnih Lyoness ugodnosti, od tega 2% Cashback

Ugodnosti Lyoness kartice lahko koristite v vseh naših poslovalnicah za nakup artiklov iz redne prodaje in za nakup artiklov, pri katerih popusti ni višji od 30%.
Lyoness ugodnosti se ne upoštevaju pri plačilu s kreditnimi karticami.

Pri koriščenju ugodnosti ene od kartic, vam spletnega popusta ne obračunamo.


Roki veljavnosti akcijske ponudbe v spletni trgovini Rebel.si so navedeni v spletni trgovini Rebel.si.
Navedene cene veljajo le za nakupe v spletni trgovini Rebel in se lahko razlikujejo od cen na prodajnih mestih Rebel-a d.o.o.
 
Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene v spletni trgovini Rebel.si lahko ažurirajo in spreminjajo pogosto. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

NAROČILO IN CENE

Kupoprodajna pogodba med Rebel d.o.o. in kupcem je v spletni trgovini Rebel.si sklenjena v trenutku oddaje naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Rebel d.o.o. kot za kupca.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku Rebel.si in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo.


NAČINI PLAČILA V SPLETNI TRGOVINI Rebel.si:

Za kupce v Sloveniji so možni trije načina plačila:

a) plačilo po povzetju

Kupnino plača kupec poštnemu uslužbencu ob prevzemu blaga

b) plačilo po predračunu preko UPN obrazca

Plačilo vrednosti predračuna nakažete na naš TRR odprt pri Banki Koper SI56 1010 0005 2841 812

c) plačilo preko sistema PayPal


Za kupce v vseh ostalih državah je možen le en način plačila:

c) plačilo preko sistema PayPal

Do plačila celotne kupnine ostanejo izbrani artikli last Rebel d.o.o.


PAKIRANJE IN DOSTAVA

Da zagotovimo varnost vsem udeleženim v procesu dostave, začasno ukinjamo možnost plačila po povzetju.  Do preklica je mogoče le plačilo preko bančnega nakazila, s kreditno kartico ali Paypalovim računom. Za razumevanje se vam iskreno zahvaljujemo, za dodatna vprašanja pa smo vam kadarkoli na voljo na eshop@rebel.si. Ostanite zdravi!


Dostava se vrši preko Pošte Slovenije. V spodnji tabeli je navedeno, katera dostavna služba dostavlja izdelke, kupljene v spletni trgovini Rebel.si, v posamezni državi.

Slovenija    Pošta Slovenije
Države članice EU    
Ostale države    

Stroški pakiranja in dostave pri na nakupu nad 40,00 € so brezplačni, do 40,00 € je cena pakiranja in dostave 2,59 €. V primeru dostave preko Pošte Slovenije in plačila po povzetju, Pošta Slovenija zaračuna strošek poštne nakaznice, t.j. provizija:
- do vrednosti 98,00 EUR: 1,05 EUR
- od 98 EUR do 501 EUR: 1,07% vrednosti
- od 501 EUR naprej: 5,36 EUR

Opozorilo: ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije.

Za dostavo je zaračunan pavšalni znesek glede na kraj dostave (država). Za kupce iz držav, ki so članice Evropske unije, se pri znesku dostave obračuna DDV. Pri kupcih iz držav, ki niso članice Evropske unije, DDV ne obračuna.
Glej spodnjo tabelo.

Cenik dostave za kupce iz držav, ki so članice Evropske unije

Država    Cena dostave v EUR (z DDV)
Slovenija    2,59
Hrvaška    4,95
Avstrija, Nemčija, Češka, Slovaška,    7,2
Belgija, Luksemburg, Nizozemska, Poljska, Madžarska, Francija, Litva, Latvija, Romunija    9
Velika Britanija, Danska, Estonija, Bolgarija, Španija    10,2
Irska, Finska, Grčija, Švedska, Portugalska    12
Ciper, Malta    30


Cenik dostave za kupce iz držav, ki niso članice Evropske unije

Država    Cena dostave v EUR (brez DDV)
Črna gora, Norveška, Švica    10
BIH, Makedonija    20
Islandija, Kanada, ZDA    30
JAR    33
Argentina, Avstralija    38


Opozorilo za kupce iz držav, ki niso članice Evropske unije: kupci so dolžni poravnati vse stroške, povezane z uvoznim carinjenjem blaga, vključno z vsemi uvoznimi dajatvami, skladno z veljavno zakonodajo države uvoza, o čemer so izrecno opozorjeni pri nakupu.

Rebel d.o.o. ne prevzema odgovornosti za morebitne zamude s strani dostavljalca.
Cenik dostave lahko Rebel d.o.o. kadarkoli spremeni. Prav tako lahko Rebel d.o.o. izbere drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo učinkoviteje izvedeno.

ROK DOSTAVE

Rok dobave blaga je 3-10 delovnih dni. V kolikor bo dostavni rok daljši, vas o tem obvestimo preko email naslova.


IZDAJA RAČUNA

Izdaja računa

Rebel d.o.o. po dostavi in plačilu naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun skupaj z artikli na naslov kupca. Na računu sta razčlenjena cena, popusti v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila.

Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Vrednostni darilni boni Rebel d.o.o.

Vrednostni bon je darilna kartica, ki ga Rebel d.o.o. proti plačilu pošlje kupcu v fizični ali elektronski obliki. Vsak darilni bon je označen s svojo kodo (unikatno serijsko številko), prodajalec (Rebel d.o.o.) pa ga je zavezan sprejeti, elektronski bon kot plačilo za nakup prek spletne trgovine Rebel.si, fizični bon pa v poslovalnicah Rebel d.o.o. po Sloveniji.
Vrednostni bon, elektronski ali fizični je moč kupiti v spletni trgovini Rebel d.o.o.

Za nakup darilnega bona veljajo

enaka določila pogojev poslovanja kot za nakup drugih artiklov. V primeru, da potrebujete vrednostni bon takoj, lahko za pomoč pišete na eshop@rebel.si. Veljavnost darilnega bona je 6 mesecev od izdaje bona, razen v primeru, ko je na bonu to drugače označeno.
Menjava vrednostnega bona za gotovino ni možna. Bon je unovčljiv le v celotnem znesku. V primeru, da je vrednost nakupa
višja od vrednosti bona, mora imetnik bona razliko doplačati. Vrednost nakupa mora biti višja od vrednosti bona.

Uporaba vrednostnega bona: Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dodajte v košarico. V spletni košarici v polje
''uporabi kupon kodo ali elektronski darilni bon'' vpišite kodo darilne kartice/bona in kliknite ''potrdi''.
Vrednost kartice se vam odšteje od končnega zneska košarice.
Znotraj enega spletnega naročila vam omogočamo sočasno uporabo enega elektronskega darilnega bona ali ene kode za popust.

KODE ZA POPUST

Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine Rebel.si. Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, v našem elektronskem sporočilu ali drugih medijih. Koda prinaša različne ugodnosti, od različnih darilc do popustov. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem določenem roku, sicer je neveljavna.

Uporaba kode za popust:
• Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico.
• V košarili pod artikli je okence ''uporabi kupon kodo ali elektronski darilni bon'' vpišete kodo za popust in kliknete gumb ''potrdi''.
• Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust.
• Ko vpišete kode za popust, se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.BLAGOVNE ZNAMKE

Blagovne znamke, ki so navedene na spletnih straneh so registrirane blagovne znamke njihovih lastnikov in so na spletnih

straneh uporabljene zgolj v informativne namene.

Spletna trgovina www.rebel.si je na voljo v slovenskem jeziku.
 

Datoteke